Makaron Mie z wieprzowiną

Liczba porcji:

4

Czas: 35

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 200 g makaronu Mie
  • 200 g polędwicy wieprzowej; pokrojona w 1,5 cm paski
  • 80 ml sosu sojowego ciemnego
  • 100 ml wody
  • 60 g zielonego groszku; mrożony
  • 1 marchewka; pokrojona w cienkie zapałki
  • ½ białej części pora; pokrojony w cienkie zapałki
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ opakowania grzybów Mun
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 3 ząbki czosnku; drobno pokrojone
  • 60 ml oleju; do smażenia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek dymki; pokrojona

Sposób przygotowania

1. Makaron i grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2. Do miski wkłóż mięso, czosnek, sos Sambal Oelek, wymieszaj i zostaw na 15-20 minut. Dodaj mąkę, łyżkę wody i dokładnie wymieszaj.

3. Na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 2 minuty. Dodaj warzywa, podsmaż krótko. Wlej sos sojowy, wodę, dodaj cukier. Całość wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Włóż makaron, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.

4. Danie podaj posypane dymką.

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI