Makaron Mie z wieprzowiną

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 200 g makaronu Mie
  • 200 g polędwicy wieprzowej; pokrojona w 1,5 cm paski
  • 80 ml sosu sojowego ciemnego
  • 100 ml wody
  • 60 g zielonego groszku; mrożony
  • 1 marchewka; pokrojona w cienkie zapałki
  • ½ białej części pora; pokrojony w cienkie zapałki
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ opakowania grzybów Mun
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 3 ząbki czosnku; drobno pokrojone
  • 60 ml oleju; do smażenia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek dymki; pokrojona

Sposób przygotowania

1. Makaron i grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2. Do miski wkłóż mięso, czosnek, sos Sambal Oelek, wymieszaj i zostaw na 15-20 minut. Dodaj mąkę, łyżkę wody i dokładnie wymieszaj.

3. Na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 2 minuty. Dodaj warzywa, podsmaż krótko. Wlej sos sojowy, wodę, dodaj cukier. Całość wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Włóż makaron, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.

4. Danie podaj posypane dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI