Makaron Mie z wieprzowiną

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 200 g makaronu Mie
  • 200 g polędwicy wieprzowej; pokrojona w 1,5 cm paski
  • 80 ml sosu sojowego ciemnego
  • 100 ml wody
  • 60 g zielonego groszku; mrożony
  • 1 marchewka; pokrojona w cienkie zapałki
  • ½ białej części pora; pokrojony w cienkie zapałki
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ opakowania grzybów Mun
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 3 ząbki czosnku; drobno pokrojone
  • 60 ml oleju; do smażenia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 pęczek dymki; pokrojona

Sposób przygotowania

1. Makaron i grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2. Do miski wkłóż mięso, czosnek, sos Sambal Oelek, wymieszaj i zostaw na 15-20 minut. Dodaj mąkę, łyżkę wody i dokładnie wymieszaj.

3. Na mocno rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 2 minuty. Dodaj warzywa, podsmaż krótko. Wlej sos sojowy, wodę, dodaj cukier. Całość wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Włóż makaron, wymieszaj i smaż przez 1 minutę.

4. Danie podaj posypane dymką.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250g

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI