Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem

Przed Wami przepis na soczyste skrzydełka kurczaka polane intensywnym w smaku sosem teriyaki, posypane delikatnym sezamem.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 14

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 150 ml sosu teriyaki
  • 2 łyżki pasty miso
  • 150 ml wody
  • Biały sezam i dymka do posypania

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni wodę.
  2. Dodaj 2 łyżki miso i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie połącz z sosem teriyaki.
  4. Dodaj skrzydełka i duś przez ok 15 minut odwracając co dwie minuty.
  5. W między czasie rozgrzej piec do 250 st C.
  6. Przełóż skrzydełka do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut.
  7. Przed podaniem posyp sezamem i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI