Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem
Przed Wami przepis na soczyste skrzydełka kurczaka polane intensywnym w smaku sosem teriyaki, posypane delikatnym sezamem.
Liczba porcji: 4
Czas: 25 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 kg skrzydełek kurczaka
- 150 ml sosu teriyaki
- 2 łyżki pasty miso
- 150 ml wody
- Biały sezam i dymka do posypania
Sposób przygotowania
- Rozgrzej na patelni wodę.
- Dodaj 2 łyżki miso i dokładnie wymieszaj.
- Następnie połącz z sosem teriyaki.
- Dodaj skrzydełka i duś przez ok 15 minut odwracając co dwie minuty.
- W między czasie rozgrzej piec do 250 st C.
- Przełóż skrzydełka do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut.
- Przed podaniem posyp sezamem i dymką.