Śniadaniowa kanapka z łososiem i sosem teriyaki
Smaczny posiłek podany w estetyczny sposób zachęca jeszcze bardziej do spróbowania. Wiemy o tym przygotowując wspólne obiady, jednak warto pamiętać, że nawet zwykłą kanapkę do pracy, szkoły można przygotować w ciekawy sposób.
Nasza propozycja śniadaniowej kanapki to delikatny łosoś z sosem na bazie majonezu i sosu teriyaki. Całość ozdobiona kiełkami i pomidorkami cherry prezentuje się świetnie w śniadaniowym pudełku.
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 4 kromki pieczywa
- 100 g wędzonego łososia
- 2 liście sałaty
- 6 plasterków ogórka
- kiełki i pomidorki cherry do podania
Sos:
- 2 łyżeczki sosu teriyaki
- 2 łyżeczki majonezu
Sposób przygotowania
Sos:
- W miseczce wymieszaj sos Teriyaki i majonez.
Kanapka
- Posmaruj 2 kromki przygotowanym sosem.
- Ułóż liście sałaty, ogórki i łososia.
- Przykryj pozostałymi kromkami i przetnij na pół.
- Podawaj z kiełkami i pomidorkami cherry.