Śniadaniowa kanapka z łososiem i sosem teriyaki

Smaczny posiłek podany w estetyczny sposób zachęca jeszcze bardziej do spróbowania. Wiemy o tym przygotowując wspólne obiady, jednak warto pamiętać, że nawet zwykłą kanapkę do pracy, szkoły można przygotować w ciekawy sposób.

Nasza propozycja śniadaniowej kanapki to delikatny łosoś z sosem na bazie majonezu i sosu teriyaki. Całość ozdobiona kiełkami i pomidorkami cherry prezentuje się świetnie w śniadaniowym pudełku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 4 kromki pieczywa
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 liście sałaty
  • 6 plasterków ogórka
  • kiełki i pomidorki cherry do podania

Sos:

  • 2 łyżeczki sosu teriyaki
  • 2 łyżeczki majonezu

Sposób przygotowania

Sos:

  1. W miseczce wymieszaj sos Teriyaki i majonez.

Kanapka

  1. Posmaruj 2 kromki przygotowanym sosem.
  2. Ułóż liście sałaty, ogórki i łososia.
  3. Przykryj pozostałymi kromkami i przetnij na pół.
  4. Podawaj z kiełkami i pomidorkami cherry.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI