Kuchnia japońska

Kanapka z kurczakiem, czosnkiem, szpinakiem i imbirem

Sycąca kanapka z kurczakiem, szpinakiem i intensywnymi dodatkami jak czosnkem i imbir. Taka kanapka jest w stanie w zupełności zastąpić obiad w pracy czy w szkole.

Liczba porcji:

3

Czas: 30 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

2 łyżki sosu sojowego ciemnego
1 pierś kurczaka
½ bagietki
1 łyżeczka czosnku drobno posiekanego
1 łyżeczka imbiru drobno posiekanego
30g szpinaku baby
1 pomidor pokrojony w plasterki
2 łyżki majonezu
1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
Sałata i rzodkiewki do podania

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj czosnek, imbir i sos sojowy.
  2. Pierś z kurczaka delikatnie ubij na równy, gruby kotlet i marynuj w sosie przez 15 min.
  3. Smaż mięso na małym ogniu min 10 min, do momentu gdy nie będzie już surowe w środku.
  4. Po usmażeniu odstaw na 10 min, następnie pokruj w plasterki.
  5. Bagietkę kroimy na 3 części, każdą z nich kroimy wzdłuż na pół.
  6. Dolną część posmaruj majonezem, ułuż szpinak, pomidory, plasterki kurczaka i przykryj górną częścią bułki.
  7. Podawaj z sałatą i rzodkiewkami

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony