Zupa Miso z krewetkami i tofu

Zupa miso to tradycyjna japońska zupa samurajów! Głównym składnikiem dania jest pasta miso, która stanowi rodzaj bulionu. Danie to idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia i jest bardzo szybkie do przygotowania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 12

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Rozpuść pastę miso we wrzątku i dobrze wymieszaj.
  2. Następnie dodaj tofu, wodorosty wakame, rozmrożone krewetki i gotuj przez 5 minut na wolnym ogniu.
  3. Na patelni rozgrzej olej roślinny i połóż połówki kapusty wewnętrzną stroną do dołu. Smaż przez 3-4 minuty na dość dużym ogniu po czym odwróć i smaż kolejne 2 minuty.
  4. Na koniec do zupy dodaj kapustę bok choy i szczypiorek do dekoracji.

Gotowe!

 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI