Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami

Bezglutenowy makaron Vermicelli, kawałki soczystej polędwicy i sos sojowy ciemny tworzą razem doskonałe danie kuchni chińskiej. Spróbujcie tego przepisu raz, a będziecie do niego wracać bardzo często.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
  3. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj mięso i smaż 3 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
  4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
  5. Przed podaniem posyp dymką i sezamem.

TIP: Danie możesz polać kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI