Sałatka z krewetkami i makaronem z fasoli mung

Tajska sałatka z krewetkami i bezglutenowym makaronem z fasoli mung to idealne danie na letnie dni.  Przygotowanie tej pysznej potrawy zajmie Ci zaledwie 25 minut i stanie się hitem w Twoim domu. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 2 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Krewetki gotujemy 20 minut do miękkości w osolonej wodzie.
  3. Na patelnię dodaj sok z cytryny, sos rybny, cukier i krewetki. Zamieszaj.
  4. Następnie  dodaj makaron i pozostałe składniki, dobrze wymieszaj.
  5. Podawaj udekorowane świeżą kolendrą.  
  6. Podawaj posypane prażonym sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI