Chiński makaron Vermicelli z kurczakiem i warzywami

Przepis na makaron smażony na patelni wok z kurczakiem i warzywami to jedno z najpopularniejszych dań nie tylko w Chinach ale także na całym świecie. Największą zaletą tego przepisu jest szybki czas przygotowania, który trwa zaledwie 20 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20

Ostrość:

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu vermicelli
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1/3 opakowania grzybów mun
  • 3 liście kapusty pak choi
  • 100 g piesi z kurczaka
  • 1 duży ząbek czosnku, posiekany
  • kilka gałązek dymki, pokrojonej na małe kawałki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
2. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj karkówkę i smaż 2 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
3. Dodaj makaron oraz sosy. Wymieszaj i smaż przez 2 min.
4. Podawaj z kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI