Chłodnik z mleczkiem kokosowym i łososiem
Orzeźwiająca zupa, idealna na letni obiad w upalne dni.
Liczba porcji: 4
Czas: 10 min + 2 h chłodzenia
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 800 ml mleczka kokosowego 12-14%
- 2 ząbki czosnku; drobno posiekanego
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżka szczypiorku; drobno posiekanego
- 2 łyżka kopru; drobno posiekanego
- 3 ogórek małosolny; drobno posiekany
- 1 ogórek zielony; drobno posiekany
- 80 g wędzonego łososia
- 4 rzodkiewki; pokrojone w cienkie plasterki
Sposób przygotowania
- W moździerzu utrzyj czosnek z solą.
- W dużej misce połącz ze sobą wszystkie składniki, prócz łososia, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2h.
- Podawaj z łososiem i rzodkiewkami.