Kurczak w sezamie z mango curry

Przed Wami pyszny przepis wykonany przez uczestniczkę konkursu Tajlandia Challenge – Stewa w kuchni na soczystego kurczaka w sezamie z mango pachnącym żółtym curry.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

Na sałatkę:

Do kurczaka:

Sposób przygotowania

  1. Szalotkę pokrój w piórka, podsmaż chwilę na patelni.
  2. Dodaj pastę curry, przyprawy, starty imbir, czosnek i mleczko kokosowe ciągle mieszając.
  3. Dodaj trawę cytrynową pociętą na małe kawałki (kroić pod skosem).
  4. Mango obierz i podziel na plastry. Ułóż na talerzu, polej sokiem z limonki. Posyp kolendrą i odstaw.
  5. Następnie pokrój kurczaka w paski i przygotuj panierkę.
  6. Połącz roztrzepane jajko z sosem sojowym, posiekanym imbirem i czosnkiem. 
  7. Kurczaka w panierce usmaż na oleju lub upiecz na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
  8. Podawaj z makaronem ryżowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI