Japoński hot pot z makaronem Udon i krewetkami

Przepyszny hot pot z makaronem udon to tradycyjne jednogarnkowe danie azjatyckie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 25

Ostrość:

Składniki

  • 1/4 opakowania makaronu Udon
  • 2 saszetki pasy miso
  • 2 grzyby shitake, namoczone min 60 min
  • 50 g brokułu (2 różyczki)
  • 30 g marchewki (3 grube słupki)
  • 60 g łososia (3 kawałki)
  • 3 szt krewetka tygrysia
  • 1 łyżeczka dymki posiekanej
  • 1 łyżeczka posiekanych liści alg
  • 1/2 łyżki oleju roślinnego
  • 300 ml wody
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

1. W rondelku rozgrzej olej na średnim ogniu, włóż krewetki i łososia, posól, obsmaż 40 sekund z każdej strony, wyjmij i odłóż.
2. Wlej wodę, doprowadź do wrzenia, dodaj brokuł, marchew i grzyby. Zmniejsz ogień, dodaj pastę miso i gotuj wolno 5 minut, nie doprowadzaj do wrzenia.
3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełóż do dużej miski.
4. Ułóż rybę i krewetki.
5. Zalej zupą z warzywami i udekoruj kawałkami Nori i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Udon 300g House of Asia

Makaron Udon 300 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI