Kanapka z kurczakiem, czosnkiem, szpinakiem i imbirem

Sycąca kanapka z kurczakiem, szpinakiem i intensywnymi dodatkami jak czosnkem i imbir. Taka kanapka jest w stanie w zupełności zastąpić obiad w pracy czy w szkole.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 pierś kurczaka
  • ½ bagietki
  • 1 łyżeczka czosnku drobno posiekanego
  • 1 łyżeczka imbiru drobno posiekanego
  • 30 g szpinaku baby
  • 1 pomidor pokrojony w plasterki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
  • sałata i rzodkiewki do podania

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj czosnek, imbir i sos sojowy.
  2. Pierś z kurczaka delikatnie ubij na równy, gruby kotlet i marynuj w sosie przez 15 min.
  3. Smaż mięso na małym ogniu min 10 min, do momentu gdy nie będzie już surowe w środku.
  4. Po usmażeniu odstaw na 10 min, następnie pokruj w plasterki.
  5. Bagietkę kroimy na 3 części, każdą z nich kroimy wzdłuż na pół.
  6. Dolną część posmaruj majonezem, ułuż szpinak, pomidory, plasterki kurczaka i przykryj górną częścią bułki.
  7. Podawaj z sałatą i rzodkiewkami

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI