Sałatka z kalarepy

Orzeźwiająca i lekka sałatka idealna na letnie, cieple dni.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

  • 2 kalarepy; pokrojone w zapałki
  • 1 marchew; pokrojona w zapałki
  • 1 garść zielonej fasolki szparagowej; pokrojona w kawałki
  • 12 pomidorków cherry; przekrojone na pół

Dressing:

  • 4 ząbki czosnku; drobno pokrojone
  • 3 czerwone papryczki chili; drobno pokrojone
  • 4 gałązki kolendry; drobno pokrojone
  • 7 łyżek cukru kokosowego sok z 2 limonek
  • 6 łyżek sosu rybnego 
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych; uprażone na suchej patelni i drobno pokruszone

Sposób przygotowania

  1. Na małym ogniu w rondelku rozpuść cukier kokosowy w soku z limonki i sosie rybnym. Wystudź.
  2. Chili, czosnek i kolendrę utrzyj w misce na pastę.
  3. Dodaj pomidorki i również je delikatnie ugnieć,tak aby puściły sok. Dolej rozpuszczony
    cukier i całość wymieszaj.
  4. Do dużej miski wkłuż warzywa, zalej je przygotowanym dressingiem i wymieszaj. Sałatkę
    podaj posypaną orzeszkami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI