Zupa jarzynowa z krewetkami i kaffirem

Jarzynowa, zmora dzieci z przedszkola!:) a może być smaczna i z wkładką – z krewetek. Od razu lepiej smakuje. Dodatek pasty curry nadaje jej przyjemnie pikantnej nuty, a kaffir lekko cytrusowy posmak.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 2 łyżki żółtej pasty curry
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 4 liście kaffiru
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 16 krewetek; obranych i oczyszczonych
  • 1/4 kapusty pekińskiej; pokrojonej w paski
  • 100 g zielonej fasolki; pokrojonej w 3 cm kawałki
  • 100 g kalafiora; podzielonego na mniejsze różyczki
  • 1 l wody
  • pęczek kolendry; drobno pokrojony

Sposób przygotowania

1.W garnku zagotowuj wodę. Dodaj pastę curry, liście kaffiru, fasolę i kalafior.Gotuj przez 5-6 minut.

2. Dodaj kapustę i krewetki. Dopraw sosem rybnym i cukrem kokosowym. Gotuj kolne kolejne 3-4 min

3. Na koniec posyp kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI