Zupa Tang Mein z grzybami Mun

Przepis na zupę Tang Mein jest niezwykle prosty i trwa zaledwie 20 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20

Ostrość:
Łagodne

Składniki

TIP: Cukier kokosowy można zastąpić brązowym cukrem bądź zwykłym.  Jeśli nie posiadacie octu ryżowego również można użyć zwykłego octu.

Sposób przygotowania

  • Makaron i grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Grzyby odsączamy z wody i kroimy w cienkie plastry.
  • Na rozgrzany wok wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy połowę szczypioru i kurczaka. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem bulionu i makaronu). Całość mieszamy i smażymy przez 1 minutę.
  • Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy je gorącym bulionem. Na górze układamy kurczaka z warzywami.
  • Dekorujemy pozostałym szczypiorem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI