Japa dog z krewetką, czerwonym burakiem i sosem sriracha

W 2005 roku pewna para Japończyków postanowiła otworzyć w Kanadzie nietypowy food truck oferujący typowo amerykańskie hotdogi w wersji z japońskimi dodatkami. Tak powstały znane już w całej słonecznej Kaliforni, oraz w kolejnych miastach Ameryki Japadogi.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 6 krewetek rozmiar 31/40; obrane z pancerza
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 1 łyżka majonezu
  • ¼ buraka; zetrzeć na wiórki
  • 1 bułka do hot dogów
  • kiełki do ozdoby np. lucerny

 

Sposób przygotowania

  1. Sparz krewetki wrzątkiem.
  2. Wymieszaj majonez ze srirachą.
  3. Bułkę przekrój na pół, posmaruj po jednej stronie sosem.
  4. Ułóż w kolejności: buraki, krewetki, kiełki, przykryj drugą stroną bułki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI