Racuchy z mleczkiem kokosowym i bananem
Chyba nie znamy osoby, która by nie lubiła tego dania. Wszystkim smakoszom polecamy przepis na racuchy z bananem. Orientalnej nuty smakowej doda mleczko kokosowe. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 ml mleczka kokosowego 12-14%
- 2 łyżki cukru kokosowego do ciasta
- olej kokosowy do smażenia
- 200 g mąki uniwersalnej typ 480
- ½ łyżeczki sody
- 1 jajko
- 2 banany
- 2 łyżki miódu
Sposób przygotowania
- Wymieszaj mąkę z sodą i cukrem.
- Dodaj mleko i jajko. Mieszaj rózgą do otrzymania jednolitej gęstej masy.
- Dodaj pokrojonego banana.
- Smaż na średnim ogniu na minimalnej ilości oleju, około 3 min z każdej strony.
- Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.