Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro

Gwarantujemy, zakochacie się w tym przepisie! Marynata w paście Tom Yum nada krewetkom egzotycznego i pikantnego smaku i aromatu, który zachwyci każdego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 13

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 minut

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • 20g pasty Tom Yum
  • 460g krewetek
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki posiekanej kolendry
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 200g ananasa w puszce

Czas przygotowania 10 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Krewetki i kawałki ananasa nabij naprzemiennie na patyczki.
  4. Szaszłyki grilluj mniej więcej po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI