Ramen z wieprzowiną i grzybami Shiitake

Ramen, obok sushi, jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej. Zupa ta składa się z bulionu, makaronu ramen, mięsa wieprzowego, aromatycznych grzybów Shiitake oraz warzyw. Przygotowanie jej zajmie Wam zaledwie 30 minut. Smacznego!

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.1 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Wlej bulion, dodaj trawę cytrynową i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut.
  2. W tym czasie grzyby zalej gorącą wodą i mocz 5 min. Kiedy będą miękkie, odsącz i pokrój je w cienkie plasterki, odstaw.
  3. Ugotuj jajka – 5 min. od zagotowania wody.
  4. Mięso pokrój w plastry i obsmaż krótko z każdej. Zdejmij z patelni.
  5. Na tej samej patelni podsmaż grzyby.
  6. Gdy bulion jest gotowy, przecedź go przez sito.
  7. Do miseczki włóż makaron, grzyby, mięso, jajko i zalej bulionem.

Dodaj dymkę i posyp sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI