Dorsz Tom Yum na parze

Ryba na parze z pastą Tom Yum, czyli najlepszy azjatycki przepis na smaczny obiad. Coraz większą popularność zdobywa gotowania na parze. To jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania jedzenia, który pozwala zachować wartości odżywcze spożywanych potraw. Ryby gotowane na parze są lekkostrawne i mniej tłuste od smażonych.  Potrawy gotowane na parze są polecane osobom będącym na diecie, ze względu na mniejszą kaloryczność i łatwość trawienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min + 60 min marynowania

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 600 g filetu z dorsza

    Marynata:

  • 3 łyżki pasty Tom Yum
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • sok i otarta skórka z 1 limonki
  • 2 cm korzenia imbiru; drobno pokrojony
  • 1 mała papryczka chili; drobno pokrojona
  • 4 gałązki kolendry; drobno pokrojone

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą w misce, włóż rybę i odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Domowy sposób gotowania na parze: Do szerokiego garnka wlej wodę na wysokość 5 cm, wstaw do środka metalowe sitko. Ułóż rybę, przykryj garnek i „paruj” filet przez 15 minut.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI