Chłodnik z awokado i papryczką chili

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min + 2 h chłodzenia

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego 12-14%
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 awokado
  • 2 ogórki zielone
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekanego
  • 1 cm imbiru; drobno posiekany
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ papryczki chili
  • 2 liście kafiru
  • sok z jednej limonki
  • kolendra do podania

Sposób przygotowania

  1. W moździerzu utrzyj czosnek z imbirem i solą.
  2. Namocz w niewielkiej ilości gorącej wody (4-5 łyżek) liście kafiru.
  3. Zmiksuj ogórki, jedno awokado, utarty czosnek z imbirem, mleko, sok z limonki, chili i sos rybny.
  4. Dodaj liście kafiru i odstaw do lodówki na 2h
  5. Podawaj z pokrojonym awokado i świeżą kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI