Smażony makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa

Makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa to smaczna opcja dla miłośników chińskich potraw znacznie lżejszej i zdrowszej wersji. Grzyby shiitake mają lekko mięsny smak i konsystencję, dlatego sprawdzą się jako zamiennik mięsa.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu soba 
  • 1 opakowanie pędów bambusa; dobrze przepłukanych pod bieżącą wodą
  • 100 g sosu z grzybów shitake
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
  • dymka do podania

Sposób przygotowania

  1. Makaron soba ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pędy bambusa i smaż ok 2 min.
  3. Dołóż sos i makaron, smaż kolejne 2 min.
  4. Podawaj z drobno posiekaną dymką.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI