Smażony makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa

Makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa to smaczna opcja dla miłośników chińskich potraw znacznie lżejszej i zdrowszej wersji. Grzyby shiitake mają lekko mięsny smak i konsystencję, dlatego sprawdzą się jako zamiennik mięsa.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu soba 
  • 1 opakowanie pędów bambusa; dobrze przepłukanych pod bieżącą wodą
  • 100 g sosu z grzybów shitake
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
  • dymka do podania

Sposób przygotowania

  1. Makaron soba ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pędy bambusa i smaż ok 2 min.
  3. Dołóż sos i makaron, smaż kolejne 2 min.
  4. Podawaj z drobno posiekaną dymką.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Soba 300g House of Asia

Makaron Soba 300g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI