Grzyby po azjatycku

Grzyby po azjatycku house of asia

Sezon na grzyby trwa! Jesień to najlepszy okres, aby wyruszyć na grzybobranie. Tym razem przygotowaliśmy dla Was przepis na grzyby po azjatycku w sosie ostrygowym. Sprawdzi się świetnie jako samodzielne danie albo dodatek do ryżu czy makaronu. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 30 g grzybów Mun
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekanego
  • 400 g mieszanych grzybów leśnych
  • 2 łyżki oleju
  • 4 cm kawałek imbiru, obrany i drobno posiekany
  • 4 cebule dymki, pokrojone
  • 1 papryczka chili
  • garść świeżej kolendry

Sposób przygotowania

1. Namocz suszone grzyby Mun w gorącej wodzie przez 2-3 min. Kiedy zmiękną odsącz i pokrój na kawałki.
2. Świeże grzyby oczyść i pokrój na kawałki.
3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Dodaj czosnek, imbir, chili i cebulę. Smaż 3 min. do zeszklenia.
4. Dodaj grzyby i wszystko wymieszaj. Smaż na średnim ogniu 4 min.
5. Dodaj sos ostrygowy i smaż kolejne 4 min.
6. Dodaj kolendrę i wymieszaj.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI