Jungle curry z kurczakiem i mini kukurydzą

Liczba porcji:

2

Czas:

Poziom:

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • szczypta soli, cukier, olej
  • 2-3 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 4 plastry bakłażana
  • 8 fasolki szparagowe
  • 8 mini kukurydze
  • 2 liście kaffiru
  • 2 ząbek czosnku
  • 2 chili

Sposób przygotowania

  1. Pokrój kurczaka w plastry i zamarynuj je w oleju ze szczyptą soli i cukru.
  2. Łyżkę oleju rozgrzej na patelni i podsmaż czosnek. Następnie dodaj pastę curry i podsmaż do uwolnienia zapachu. 
  3. Dodaj zamarynowanego kurczaka i podsmażaj 2 minuty.
  4. Bakłażana pokrojonego w małe kawałki, fasolkę szparagową na pół i mini kukurydzę na skos dodaj do kurczaka, podsmaż.
  5. Całość zalej wodą tak żeby przykryć składniki, dodaj liście kaffiru, chilli (jeśli lubisz ostre dania) i gotuj do miękkości warzyw. 
  6. Podawaj z ryżem jaśminowym.

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI