Racuchy z mleczkiem kokosowym i bananem

Chyba nie znamy osoby, która by nie lubiła tego dania. Wszystkim smakoszom polecamy przepis na racuchy z bananem. Orientalnej nuty smakowej doda mleczko kokosowe. Smacznego!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj mąkę z sodą i cukrem.
  2. Dodaj mleko i jajko. Mieszaj rózgą do otrzymania jednolitej gęstej masy.
  3. Dodaj pokrojonego banana.
  4. Smaż na średnim ogniu na minimalnej ilości oleju, około 3 min z każdej strony.
  5.  Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI