Kuchnia fusion

Racuchy z mleczkiem kokosowym i bananem

Racuchy z mlekiem kokosowym i bananem house of asia

Chyba nie znamy osoby, która by nie lubiła tego dania. Wszystkim smakoszom polecamy przepis na racuchy z bananem. Orientalnej nuty smakowej doda mleczko kokosowe. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj mąkę z sodą i cukrem.
  2. Dodaj mleko i jajko. Mieszaj rózgą do otrzymania jednolitej gęstej masy.
  3. Dodaj pokrojonego banana.
  4. Smaż na średnim ogniu na minimalnej ilości oleju, około 3 min z każdej strony.
  5.  Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.
Wróć do poprzedniej strony