Kuchnia fusion

Racuchy z mlekiem kokosowym i jabłkami

Smak dzieciństwa w lekko odświeżonym wydaniu z mleczkiem oraz cukrem kokosowym.

Liczba porcji:

4

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

1 puszka mleka kokosowego 12-14%
4 łyżki cukru kokosowego (2 do ciasta i 2 do posypania na wierzch)
200g mąki uniwersalnej typ 480
½ łyżeczki sody
1 jajko
3 jabłka obrane i pokrojone w grube plasterki
Olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj mąkę z sodą i cukrem.
  2. Dodaj mleko i jajko. Mieszaj rózgą do otrzymania jednolitej gęstej masy.
  3. Dodaj pokrojone jabłko.
  4. Smaż na średnim ogniu na minimalnej ilości oleju, około 3 min z każdej strony.
  5. Gotowe racuchy posyp cukrem kokosowym
Wróć do poprzedniej strony